Uzdatniacz wody HydroFLOW dla gastronomii.
Zaplecza kuchenne to miejsca gdzie wykorzystuje się znaczne ilości wody w różnych temperaturach. Co wpływa w przypadku stosowania twardej wody na powstawanie osadów mineralnych nazywanych kamieniem kotłowym. Stosowanie zmiękczaczy do wody w tym przypadku bywa kłopotliwe i kosztowne. Wymagają one stałej obsługi (uzupełnianie soli), serwisowania i płukania dużymi ilościami wody która odprowadzana jest do kanalizacji.
Urządzenia narażone na powstawanie osadów mineralnych w gastronomii
Możemy tu oprócz instalacji doprowadzenia wody i armatury, wymienić zmywarki gastronomiczne, ekspresy do kawy, podgrzewacze wody do mycia, kostkarki do lodu, wytwornice pary i inne urządzenia na przykład bemary.
Uzdatniacz wody HydroFLOW
W USA od lat uzdatniacze wody HydroFLOW wykorzystywane są przez restauratorów. Zdobyły wiele nagród ze względu na korzyści ekonomiczne i obsługowe, jakie dają użytkownikom.
Również w Europie i w Polsce uzdatniacze HydroFLOW są często wybierane przez restauratorów.
Chronią urządzenia przed powstawaniem twardych osadów mineralnych w tyk ekspresy i kostkarki. Zabezpieczają instalacje i urządzenia przed powstawaniem osadów biologicznych – biofilm. Dezynfekują wodę i usuwają bakterie E. Coli z wody i instalacji wodnych.
Wszystko to gwarantują uzdatniacze HydroFLOW i co niezmiernie istotne bez zmiany składu chemicznego wody, bez obsługi i serwisowania.
Przykładowe zastosowanie 4 uzdatniaczy HydroFLOW S38 w restauracji KFC/Taco Bell, która zasilana jest twardą wodą pobieraną z sieci miejskiej.