tel.: +48 500 068 835, e-mail: biuro@hydropath.pl

Uzdatniacz wody dla gastronomii

Uzdatniacz wody do restauracji

Uzdatniacz wody do restauracji – HydroFLOW S38 zastąpi tradycyjny zmiękczacz jonowymienny regenerowany solą. Jakoś wody poprawi się, kawa będzie smaczniejsza a ekspres do kawy, zmywarka i piec parowy, kostkarka do lodu nie będą miały twardych osadów kamienia kotłowego. HydroFLOW S38 nie wymaga serwisowania i obsługi. Jeden uzdatniacz wody zainstalowany na głównym przyłączu wody zabezpieczy wszystkie odbiory w średniej wielkości restauracji.

Uzdatniacz wody do kawiarni

Uzdatniacz wody do kawiarni i baru – HydroFLOW S38  wymaga niewiele miejsca do montażu. Tradycyjny zmiękczacz jonowymienny o którym i tak nikt nie pamięta nie będzie już potrzebny. Kawa nareszcie będzie smaczna a ekspres do kawy nie będzie ciągle zakamieniony. HydroFLOW S38  uzdatni dowolną ilość wody przez kolejne 20 lat – bez regeneracji.

Uzdatniacz wody do kostkarki do lodu

Uzdatniacz wody do kostkarki do lodu – HydroFLOW S38  zabezpieczy twoją kostkarkę przed osadami kamienia kotłowego i osadami biologicznymi.  Jakość higieniczna wody z której powstaje lód będzie właściwa a kostki lodu będą krystaliczne – pozbawione pęcherzyków powietrza. HydroFLOW S38 można montować na rudy o średnicy do 38 mm. To znaczy, że zabezpieczymy kostkarkę o bardzo dużej wydajności jednym niewielkim urządzeniem.

Uzdatniacz wody dla gastronomii – HydroFLOW S38

  • Wybierany przez profesjonalistów.
  • Zabezpiecza piece konwekcyjno parowe, zmywarki, kostkarki do lodu, instalacje wodne, armaturę.
  • Chroni przed powstawaniem osadów mineralnych i biologicznych.
  • Dezynfekuje wodę pobieraną z sieci wodociągowej (bakterie E.coli).
awards
domowa stacja uzdatniania wody

Obiekty gastronomiczne korzystają z dużej ilości wody. Nadzorowanie pracy zmiękczaczy wody jonowymiennych jest problematyczne a uzyskane efekty niezadawalające. Roczny koszt eksploatacji zmiękczacza (woda do płukania i serwis) często przekracza wartość samego urządzenia. Pomimo stosowania zmiękczacza, często pojawia się osad mineralny w ekspresie i zmywarce a szkoło i sztućce wymagają polerowania.

Obecność twardych osadów (węglanu wapnia lub innych minerałów) w piecach konwekcyjno parowych powoduje że, ich trwałość skraca się a utrzymanie w czystości wymaga stsowania dodatkowych czynności  związanych z usuwaniem osadów. Często na szybach powstają osady, których usunięcie nie jest możliwe przy zastosowaniu standardowych środków do odkamieniania. Są to osady zawierające związki miedzi (jony miedzi wypłukiwane są z instalacji przy zastosowaniu miękkiej wody) i żelaza.

Uzdatniacz wody dla gastronomii HydroFLOW® oferuje niechemiczne podejście do usuwania zarówno istniejących osadów, jak zabezpieczania przed powstawaniem nowych osadów kamienia kotłowego. Gwarantuje on lepszą  alternatywę dla zmiękczaczy wody, ponieważ nie wymaga stałej obsługi, nie generuje kosztów utylizacji odpadów oraz pozwala na pracę większości urządzeń gastronomicznych na nie zmiękczonej wodzie pobieranej prosto z sieci miejskiej.

Instalacja urządzeń jest prosta i nie wymaga modyfikacji systemu. Urządzenia HydroFLOW® pracują bezobsługowo 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu, zapewniając maksymalną wydajność bez względu na ilość pobieranej wody.

Korzyści ze stosowania HydroFLOW

  • Poprawa jakości serwowanej kawy

  • Wysoka czystość szkła i sztućców po wyjęciu ze zmywarki

  • Obniżenie zużycia wody – brak płukania złoża jonowymiennego

  • Wyeliminowanie tworzenia osadów kamienia kotłowego na grzałkach

  • Łatwe czyszczenie armatury sanitarnej

  • Usunięcia istniejących osadów kamienia kotłowego z instalacji

  • Wydłużenia okresu eksploatacji urządzeń i instalacji

  • Eliminacja zagrożenia bakteriami E.coli w wodzie pobieranej z wodociągu

HYDROPATH oferuje zabezpieczenie przygotowania wody dla gastronomii. Urządzenia HydroFLOW C RANGE, HydroFLOW S38 oraz HydroFLOW HS 40 pozwalają na wyeliminowanie krystalizacji twardych osadów mineralnych na powierzchniach omywanych wodą.

Sygnał pola elektrycznego Hydropath nie wpływa na skład chemiczny wody. Pominięcie procesu zmiękczania wody, istotnie wpływa na ograniczenie ilości jonów sodu w wodzie co wpływa na jakość i smak serwowanych napojów i dań.

Technologia Hydropath pozwala na stosowanie do zasilania większości urządzeń zaplecza gastronomicznego wody surowej, niezmiękczonej.

hydropath - HydroFLOW