Uzdatniacz wody dla gastronomii

twarda woda

osady biologiczne

bakterie E. coli

Uzdatnianie wody w restauracji

Uzdatniacz wody do restauracji

HydroFLOW Pearl Plus zastąpi tradycyjny zmiękczacz do wody, jonowymienny regenerowany solą. Jakoś wody poprawi się, kawa będzie smaczniejsza a ekspres do kawy, zmywarka i piec parowy, kostkarka do lodu nie będą miały twardych osadów kamienia kotłowego. HydroFLOW Pearl Plus nie wymaga serwisowania i obsługi. Jest alternatywą do zmiękczacza wody półautomatycznego i automatycznego  Jeden uzdatniacz wody zainstalowany na głównym przyłączu wody zabezpieczy wszystkie odbiory w średniej wielkości restauracji.

Uzdatnianie wody w kawiarni

Uzdatniacz wody do kawiarni i baru

HydroFLOW Pearl Plus wymaga niewiele miejsca do montażu. Tradycyjny zmiękczacz jonowymienny o którym i tak nikt nie pamięta nie będzie już potrzebny. Kawa nareszcie będzie smaczna a ekspres do kawy nie będzie ciągle zakamieniony. HydroFLOW Pearl Plus uzdatni dowolną ilość wody przez kolejne 20 lat – bez regeneracji. Nie musisz pamiętać o tabletkach solnych do uzdatniania wody.

Uzdatnianie wody w kostkarkach do lodu

Uzdatniacz wody do kostkarki do lodu

HydroFLOW Pearl Plus zabezpieczy twoją kostkarkę przed osadami kamienia kotłowego i osadami biologicznymi. Jakość higieniczna wody z której powstaje lód będzie właściwa a kostki lodu będą krystaliczne – pozbawione pęcherzyków powietrza. HydroFLOW Pearl Plus można montować na rury o średnicy do 38 mm. To znaczy, że zabezpieczymy kostkarkę o bardzo dużej wydajności jednym niewielkim urządzeniem.

Uzdatniacz wody dla gastronomii – HydroFLOW Pearl Plus

  • Wybierany przez profesjonalistów.
  • Zabezpiecza piece konwekcyjno parowe, zmywarki, kostkarki do lodu, instalacje wodne, armaturę.
  • Chroni przed powstawaniem osadów mineralnych i biologicznych.
  • Dezynfekuje wodę pobieraną z sieci wodociągowej (bakterie E.coli).

Uzdatniacz wody dla gastronomii

HydroFLOW Pearl Plus elektroniczny uzdatniacz wodyObiekty gastronomiczne korzystają z dużej ilości wody. Nadzorowanie pracy zmiękczaczy wody jonowymiennych jest problematyczne a uzyskane efekty niezadawalające. Roczny koszt eksploatacji zmiękczacza (woda do płukania i serwis) często przekracza wartość samego urządzenia. Pomimo stosowania zmiękczacza, często pojawia się osad mineralny w ekspresie i zmywarce a szkoło i sztućce wymagają polerowania.

Obecność twardych osadów (węglanu wapnia lub innych minerałów) w piecach konwekcyjno-parowych powoduje że, ich trwałość skraca się a utrzymanie w czystości wymaga stosowania dodatkowych czynności związanych z usuwaniem osadów. Często na szybach powstają osady, których usunięcie nie jest możliwe przy zastosowaniu standardowych środków do odkamieniania. Są to osady zawierające związki miedzi (jony miedzi wypłukiwane są z instalacji przy zastosowaniu miękkiej wody) i żelaza.

Uzdatniacz wody dla gastronomii HydroFLOW® oferuje niechemiczne podejście do usuwania zarówno istniejących osadów, jak zabezpieczania przed powstawaniem nowych osadów kamienia kotłowego. Gwarantuje on lepszą alternatywę dla zmiękczaczy wody, ponieważ nie wymaga stałej obsługi, nie generuje kosztów utylizacji odpadów oraz pozwala na pracę większości urządzeń gastronomicznych na nie zmiękczonej wodzie pobieranej prosto z sieci miejskiej.

Instalacja urządzeń jest prosta i nie wymaga modyfikacji systemu. Urządzenia HydroFLOW® pracują bezobsługowo 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu, zapewniając maksymalną wydajność bez względu na ilość pobieranej wody.

Korzyści ze stosowania uzdatniacza HydroFLOW

  • Poprawa jakości serwowanej kawy
  • Wysoka czystość szkła i sztućców po wyjęciu ze zmywarki
  • Obniżenie zużycia wody – brak płukania złoża jonowymiennego
  • Wyeliminowanie tworzenia osadów kamienia kotłowego na grzałkach
  • Łatwe czyszczenie armatury sanitarnej
  • Usunięcia istniejących osadów kamienia kotłowego z instalacji
  • Wydłużenia okresu eksploatacji urządzeń i instalacji
  • Eliminacja zagrożenia bakteriami E.coli w wodzie pobieranej z wodociągu

Uzdatniacz wody dla gastronomii

HYDROPATH oferuje zabezpieczenie przygotowania wody dla gastronomii. Urządzenia HydroFLOW C RANGE, HydroFLOW Pearl Plus oraz HydroFLOW HS40 pozwalają na wyeliminowanie krystalizacji twardych osadów mineralnych na powierzchniach omywanych wodą.

Ochrona profesjonalnych urządzeń gastronomicznych przed osadami kamienia jest kluczowym czynnikiem ekonomicznego funkcjonowania zapleczy gastronomicznych. Brak zacieków na naczyniach i sztućcach świadczy o jakości lokalu gastronomicznego.

Sygnał pola elektrycznego Hydropath nie wpływa na skład chemiczny wody. Pominięcie procesu zmiękczania wody, istotnie wpływa na ograniczenie ilości jonów sodu w wodzie co wpływa na jakość i smak serwowanych napojów i dań.

Technologia Hydropath pozwala na stosowanie do zasilania większości urządzeń zaplecza gastronomicznego wody surowej, niezmiękczonej. Wydłuża żywotność urządzeń

Sprawdź dlaczego kawa parzona z twardej wody jest smaczniejsza

Zobacz jak HydroFLOW chroni kostkarki do lodu