tel.: +48 500 068 835, e-mail: biuro@hydropath.pl

Woda to sekret smacznej kawy

Sekret smacznej kawy

 

kawa z twardej wody

 

 

Chcesz przygotować smaczną i w pełni aromatyczną kawę?

 

“nie używaj wody zmiękczonej chemiczne do parzenia kawy”

Oto sekret najlepszych baristów.

Teraz twarda woda lepsza od miękkiej! Z pewnością lepsza do przygotowania smacznej i aromatycznej kawy.

Pewnie nie wszyscy próbowali smaku wody bardzo zmiękczonej chemicznie. Nie wiele osób jest w stanie zaakceptować ten smak.

Przy bardzo miękkiej wodzie pozbawionej również jonów magnezu, w trakcie parzenia kawy jony sodu (to one zastępują w procesie zmiękczania chemicznego jony wapnia i magnezu), tworzą galaretowatą otoczkę wokół granulek zmielonej kawy, co spowalnia proces ekstrakcji i nie pozwala na przygotowanie w pełni aromatycznej i dobrej kawy.

Więcej na temat parzenia dobrej kawy   

Technologia Hydropath, chroni ekspresy do kawy przed powstawaniem twardych osadów kamienia kotłowego, nie zmieniając składu chemicznego twardej wody. 

Urządzenia HydroFLOW S, trwale zabezpieczają powierzchnie wymiany ciepła w ekspresie. Wystarczy zainstalować HydroFLOW S38.  

  • Date 1 lutego 2019
  • Tags