tel.: +48 500 068 835, e-mail: biuro@hydropath.pl

Woda to sekret smacznej kawy

Sekret smacznej kawy

 

kawa z twardej wody

 

 

Chcesz przygotować smaczną i w pełni aromatyczną kawę?

 

Oto sekret najlepszych baristów.

“nie używaj wody zmiękczonej chemiczne do parzenia kawy”

 

Teraz twarda woda lepsza od miękkiej! Z pewnością lepsza do przygotowania smacznej i aromatycznej kawy.

Problem powstawania twardych osadów kamienia kotłowego w ekspresie nie stanowi juz problemu nawet kiedy woda jest twarda. Wystarczy że odpowiednio uzdatnisz wodę, tak by nie tworzyła twardych osdów mineralnych.

Pewnie nie wszyscy próbowali smaku wody bardzo zmiękczonej chemicznie. Niewiele osób jest w stanie zaakceptować ten smak “śliskiej” wody.

Przy bardzo miękkiej wodzie pozbawionej również jonów magnezu, w trakcie parzenia kawy jony sodu (to one zastępują w procesie zmiękczania chemicznego jony wapnia i magnezu), tworzą galaretowatą otoczkę wokół granulek zmielonej kawy, co spowalnia proces ekstrakcji i nie pozwala na przygotowanie w pełni aromatycznej i dobrej kawy.

Więcej na temat parzenia dobrej kawy   

Technologia Hydropath, chroni ekspresy do kawy przed powstawaniem twardych osadów kamienia kotłowego, nie zmieniając składu chemicznego twardej wody. 

Urządzenia HydroFLOW S, trwale zabezpieczają powierzchnie wymiany ciepła w ekspresie. Wystarczy zainstalować HydroFLOW S38.  

Related Projects