Skontaktuj się z nami! tel.: +48 500 068 835

Escherichia coli

Eliminacja E. coli z wody spożywczej

Urządzenia HydroFLOW umożliwiają skuteczną dezynfekcję wody w zakresie eliminacji bakterii Escherichia coli z wody spożywczej.

Bezpieczy poziom bakteri E.coli w wodzie spożywczej wynosi 0 jednostek.

Oferujemy urządzenia do odkażania wody w domu i w zastosowaniach komercyjnych.

Dezynfekcja

Urządzenia HydroFLOW S38HydroFLOW K40 AQUAKLEAR od lat sprawdzają się w eliminacji skażenia bakteryjnego E.coli z ujęć wody studziennej i nie tylko. Efekty widoczne są natychmiast i są trwałe w czasie. Zastosowanie jednego urządzenia pozwala zabezpieczyć całą objętość wody dostarczanej do domu w celach bytowych i spożywczych. Urządzenia eliminują patogeny na poziomie 95 – 99,99%. Nie zmieniają składu chemicznego wody. Jeżeli skażenie wody nie osiągnęło bardzo wysokiego poziomu, technologia Hydropath jest wystarczająca do stałej eliminacji bakterii Escherichia coli z wody spożywczej pobieranej ze studni lub ujęcia wodociągowego.

W zastosowaniach komercyjnych i przemysłowych stosowane są urządzenia HydroFLOW P lub HydroFLOW INDUSTRIAL.

Dlaczego warto wybrać HydroFLOW?

  • Urządzenie HydroFLOW może samodzielnie zamontować każdy użytkownik w ciągu kilku minut na rurze zasilającej budynek w wodę.
  • Dodatkowo urządzenia zabezpieczają instalacje przed osadami mineralnymi i biologicznymi.
  • Koszt eksploatacji urządzenia jest mniejszy niż 4 zł/rok.
  • Trwałość urządzeń wynosi ponad 20 lat.
  • Urządzenia nie wymagają serwisowania i przeglądów.
  • Nie są wprowadzane do wody biocydy dezaktywujące bakterie.

Bakterie Escherichia coli

Bakteria gramm(-), należąca do rodziny Enterobacteriaceae. Znana też jako pałeczka okrężnicy. Dopóki pozostaje w końcowym odcinku układu pokarmowego, stanowi pożyteczny składnik flory bakteryjnej.

 

E. coli jako patogen

Występując  w wodzie spożywczej jest przyczyną infekcji dróg moczowych, przewlekłych zapaleń zatok i zatruć pokarmowych. Może powodować zapalenie otrzewnej, a nawet prowadzić do posocznicy. Kiedy bakteria przedostanie się do wody spożywczej stanowi więc poważne zagrożenie. Woda studzienna w prywatnych ujęciach nie jest na bieżąco monitorowana pod względem tego typu patogenu.  Częstą przyczyną skażenia wody są sezonowe podtopienia ujęć oraz przejścia zanieczyszczeń do warstw wodonośnych z których zasilane są studnie.

 

hydropath - HydroFLOW